STREETSMART

Inspiration

& Other Stories

Zara

Mango

Det är ju ingen nyhet att Sveriges sommar inte är den vädersäkraste och dessutom verkar iaf vi i Stockholm bli utan något extremt högtryck iår - imorse frös jag liksom i skjorta och jacka. Med dryga månaden kvar av högsommaren vill man dock fortfarande inte ge upp sommarstilen (hoppet är det sista som lämnar en) och rean lockar med tunna, fladdriga och fina små plagg som passar in på en solig strand i Italien.

Nu gäller det att istället tänka smart. Jag vägrar ge upp blommiga mönster och ljusa färger men det känns samtidigt dumt att lägga pengar på en söt kort klänning som är helt oanvändbar om en månad. Fokus måste alltså ligga på modellen och på att mixa rätt. En långärmad blus funkar perfekt med en jeanskjol nu i Juli men även till ett par ljusa jeans när hösten börjar närma sig. En byxdress med lite kortare ben (culotte <33) gör att den känns helt rätt en varm dag men som samtidigt går att använda ända in i Oktober tillsammans med en snygg jacka. Matchar man ljusrosa med vitt har man världens sommarkombo - matchar man det med svart funkar det året om.

Ovan ser ni lite plagg som jag mer än gärna skulle klicka hem och som jag ser mig själv bära även under den lite kyligare hösten. Ni som ska utomlands kan gå loss på rean men jag som ska spendera större delen av ledigheten i en blåsig skärgård vägrar frysa. Be smart hörrni! 

Gillar

Kommentarer